Start. Fotopresentaties. Agenda. Bestuur. Nieuws. Zorg. Sport 55. Digitaal. Fotogroep. Overige activiteiten.

Cliënteninformatiepunt

Bij de Cliënteninformatiepunten (CLIPS) kunt u terecht met al uw vragen over welzijn, wonen en zorg. De vrijwilligers van de Cliënteninformatiepunten geven gratis advies over de vele voorzieningen die worden geboden door professionele organisaties als voorbeeld: het maatschappelijk werk, thuiszorgorganisaties, mantelzorgondersteuning, Stichting Welzijn Castricum, KennemerWonen, Mee, Dijk en Duin en de Gemeente.

Ook weten zij wat de verschillende vrijwilligersorganisaties te bieden hebben. Zij helpen u op weg, brengen u in contact met de juiste instellingen of schakelen direct ondersteunende hulp in voor bijvoorbeeld klusjes, vervoer, maaltijden of alarmering.


Persoonlijk of telefonisch kunt u uw vragen stellen bij:

de Clip bij Stichting Welzijn Castricum, Geesterduinweg 5, Castricum, iedere werkdag van 9.00 – 12.30 uur en op maandag- en woensdagmiddag van 13.30 – 15.30 uur, telefoon 0251-656562; per e-mail via info@welzijncastricum.nl.


Ook is het mogelijk een afspraak te maken bij u thuis of bij de Clip in Castricum of Akersloot om uw vragen te bespreken of uitgebreid geïnformeerd te worden.


Aanmelden voor vervoer ook op woensdagmiddag bij het Clips-loket tussen 14.00 en 15.30 uur.


Tafeltje dekje

Informatie en aanmelding bij Bettie Verduin, Pontweg Noord 4, 1921 CB Akersloot,

telefoon 316394 of 06-38486151; email: verkom4@live.nl


De werkgroep Tafeltje Dekje is werkzaam binnen Castricum en houdt zich bezig met het verstrekken van maaltijden aan personen, voornamelijk ouderen, die door omstandigheden niet in staat zijn voor zichzelf een warme maaltijd te bereiden.

Men kan 7 maaltijden per week bestellen, echter de maaltijden worden uitsluitend op maandag, woensdag en vrijdag door vrijwilligers rond­gebracht. Dit geschiedt tussen ca. 10.00 en 11.00 uur.


De maaltijden worden bereid door het Buffettenpaleis en bestaan uit een voor-, hoofd- en nagerecht. Men heeft de mogelijkheid door de week te kiezen uit twee menu's. De maaltijden zijn verpakt in 1- of 3-vaks bakjes, welke zijn dichtgeseald en na het verwarmen makkelijk te openen zijn. De menulijsten die men op maandag ontvangt, dienen uiterlijk vrijdag bij de rijder ingeleverd te worden. Het verpakkingsmateriaal is zowel geschikt voor de magnetron als voor de oven. Met de meest voorkomende diëten kan rekening worden gehouden.


Kosten

De prijs van een hoofdgerecht van Tafeltje Dekje bedraagt € 5,80. Soep vooraf kost € 1,00 en een toetje € 0,80.
Men is niet verplicht om een vooraf
je en een toetje te nemen. De betaling geschiedt middels een automatische incasso.


Aanmelding

Aanmelding moet minimaal 3 dagen voor deelname aan Tafeltje Dekje geschieden. Bij de aanmelding moet u naam, geboortedatum, adres, contact­persoon, een eventueel dieet en de reden voor de aanvraag bekend maken.


Afmelding/opzegging

Indien men een maaltijd wil afmelden, moet men minimaal 2 werkdagen van te voren bellen naar
0251 - 65 85 85 en geeft door voor welke datum afgezegd mo
et worden. Maaltijden die niet 2 werkdagen van te voren zijn afgemeld, worden in rekening gebracht! Het voordeel van koelversmaaltijden is dat men ze nog 4 dagen in de koelkast en 3 maanden in de vriezer kan bewaren. Als men te laat is met afmelden is dit wellicht nog een mogelijkheid. De maaltijdbox kan dan bij de deur of bij de buren gezet worden.

Subsidies

Degene voor wie de maaltijd te duur is (door te laag inkomen), kan in aanmerking komen voor een subsidie van 35% van de maaltijdprijs. Men dient hiervoor een aanvraagformulier in te vullen.


Zorg